4 Δεκεμβρίου, 2022

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / ChaniaFilmFestival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 19 έως και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το www.chaniafilmfestival.com.

Το πρόγραμμα των ταινιών, καθώς και των παράλληλων δράσεων, αναρτήθηκε στην νέα ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στην διεύθυνση:https://www.chaniafilmfestival.com, όπου μπορείτε να βρείτε και τον κατάλογο αλλά και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και σε ηλεκτρονική μορφή.

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια παρουσίας το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καλεί τους φίλους του, για μια ακόμη χρονιά, για να μοιραστεί μαζί τους μοναδικές εμπειρίες. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation εντάσσονται σ’ αυτό. Εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις.

· Με τον Κώστα Γαβρά ως τιμώμενο πρόσωπο που θα τιμήσει με την παρουσία του την διοργάνωση.
· Με το 1922 του Νίκου Κούνδουρου ως ταινία πρεμιέρας παρουσία του διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Νίκου Καβουκίδη.
· Με τον – διεθνώς αναγνωρισμένο στην κατασκευή Κινηματογράφων και home theater- Χανιώτη στην καταγωγή Θοδωρή – Theo Καλομοιράκη να γνωρίζει από κοντά το Φεστιβάλ του τόπου καταγωγής του.
· Με περισσότερους από 200 φιλοξενούμενους και επισκέπτες.
· Με το 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών ως φιλοξενούμενη συνδιοργάνωση.

Ειδικές προβολές, αφιερώματα, εκθέσεις,, παρουσιάσεις βιβλίων και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Φεστιβάλ στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθημερινά από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ. Με τους συντελεστές των ταινιών να είναι μαζί μας να μοιραζόμαστε σκέψεις και εντυπώσεις.

Μέρος του προγράμματος θα είναι διαθέσιμο – τις μέρες του Φεστιβάλ- σ’ όλη την Ελλάδα διαδικτυακά – σε προστατευμένο περιβάλλον – στο www.chaniafilmfestival.com.

Παράλληλα μοναδικά εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιηθούν σε φυσικό περιβάλλον για τους φίλους του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα τελούν υπό την Αιγίδα: των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Υποστηρίζονται από: Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *