2 Φεβρουαρίου, 2023

Αυτή είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες του σήμερα!

από τον Μιχάλη Στρατάκη

Θες να τσαλοπατήσεις την περηφάνεια, το φιλότιμο και το καθαρό κούτελο ενούς αθρώπου, απού δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, γιατί ετσά ‘ναι γεννημένος;

Κάμε τονε να χρωστεί και να μη μπορεί να πληρώσει τα χρέη του.

Δοκιμασμένη μέθοδος και πέρα για πέρα αποτελεσματική.

Αυτό εκάμανε οι ελεεινοί κουμανταδόροι τότε σας απού εβάνανε τις τράπεζες να μοιράζουνε κάθε λογής δάνεια, με τέθια ευκολία και ανοιχτοχεριά, λες κι ήτανε μαρουλόφυλλα τα χιλιάρικα.

Κι αυτό ήτανε το πρώτο βήμα του σχεδίου τους.

Εγλάκα ο κόσμος κι έπαιρνε δάνεια κι αγόραζε σπίθια κι αμάξια, μα πρόβλημα δεν είχε γιατί έβαζε κάτω χαρτί και μολύβι κι έκανε τους λογαριασμούς και τους υπολογισμούς του, κι εθώριε πως εμπόριε να ξοφλήσει το χρέος του.

Και τότε σας ήρθε το δεύτερο βήμα των ελεεινών κουμανταδόρων.

Εσκίσανε τα χαρθιά κι εσπάσανε τα μολύβια των αθρώπω, επετάξανε στο σκουπιδοντενεκέ τους λογαριασμούς και τους υπολογισμούς τους και εντακάρανε να πετσοκόβουνε δίχως σταματημό μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις.

Έτσι, τα χρέη των αθρώπω παραμείνανε ανέγγιχτα, αλλά το εισόδημα τους συρρικνώθηκε μέχρι εκειά απού δεν έπαιρνε άλλο.

Πήγε περίπατο η περηφάνεια, το φιλότιμο και το καθαρό κούτελο όλων απού είχανε μάθει να μη μπορούνε να κλείσουνε μάτι άμα χρωστούσανε.

Κι εδά, ήρθε και το τρίτο βήμα των ελεεινών κουμανταδόρων.

Αφού είδανε κι απόειδανε πως δε μπορούνε να πετσοκόψουνε κι άλλο μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις, και προκειμένου να βουλιάζουνε ακόμη πλιό βαθειά στην απελπισία και στην απόγνωση τους αθρώπους που χρωστούνε, βρήκανε το τρίτο βήμα για να συρρικνώσουνε το όποιο εισόδημα έχει απομείνει στον καθένα.

Ανακαλύψανε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τον τιμάριθμο, τα απίστευτα χαράτσια στο ρεύμα, στα καύσιμα και όπου αλλού αυτοί γουστάρουνε, κι έτσι ολοκληρώσανε το έγκλημα τους.

Και τα κοράκια τους φτερουγίζουνε λυσσασμένα ποπάνω από τους απελπισμένους αθρώπους, περιμένοντας τη στιγμή που θα ορμήξουν να κατασπαράξουν τις σάρκες τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα, αυτοί είναι οι Έλληνες που μπήκανε στο στόχαστρο των ελεεινών κουμανταδόρων, αυτά είναι τα κοράκια που καραδοκούν.

Κι ύστερα, διερωτώνται πολλοί, γιάντα ο κόσμος δεν αντιδρά στον οχετό των αποκαλύψεων για τα τόσα ανατριχιαστικά εγκλήματα της καθημερινότητας.

Δεν αντιδρά ο κόσμος, γιατί δεν έχει μήτε ίχνος κουράγιου ν’ αντιδράσει.

Γιατί εκαταφέρανε να τον βουλιάξουνε στον πάτο της κατάθλιψης και της παραίτησης.

Τρία βήματα, όλα κι όλα εχρειαστήκανε να κάμουνε για να πετύχουνε το στόχο τους.

Και μη με ρωτήξετε ίντα θα γενεί από ντα δα και πέρα, γιατί δεν έχω απόκριση να σασε δώσω.

Το μόνο που βαστά μια σπίθα αναμμένη στα σωθικά μου, είναι εκείνηνα η κουβέντα που μιλεί για τον ξεσηκωμό και τη δύναμη των σκλάβων, απού δεν έχουνε μπλιό να χάσουνε πράμα άλλο, εξόν τις αλυσίδες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *