2 Φεβρουαρίου, 2023

Έλενα Ακρίτα: “Κύριε Ανδρέα Πάτση, οφείλετε να απαντήσετε στον Έλληνα φορολογούμενο”

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης

Θέση, πήρε η δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα, μετά την απάντηση που έδωσε ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ο οποίος αποκάλυψε τις βαριές παρανομίες που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «προκλητικό παραβάτη του νόμου», καθώς είναι «ο μοναδικός ιδιοκτήτης τριών αλλοδαπών εταιρειών» τις οποίες μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του και που επισύρει ποινή φυλάκισης 2 ετών και πρόστιμο έως 500.000 ευρώ.

Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Έλενα Ακρίτα, αναφέρει με νόημα:

“Κύριε Ανδρέα Πάτση, βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, στην απάντηση σας στον Παύλο Πολάκη ρίχνετε τη μπάλα στην εξέδρα.”

Και συνεχίζει με μια σειρά αμείλικτων ερωτημάτων, στα οποία σύμφωνα με την ίδια, οφείλει να απαντήσει ο «γαλάζιος» βουλευτής Γρεβενών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Τα ερωτήματα στα οποία οφείλετε να απαντήσετε στον Έλληνα φορολογούμενο είναι τα εξής:

1. Έχετε εισπρακτική εταιρεία, ναι ή όχι; Και μάλιστα με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου που είναι καταχωρημένος και στο δικηγορικό σας γραφείο;
  2. Έχετε εισπρακτική εταιρία και στο Ηράκλειο Κρήτης;
  3. Σας έδωσε ναι ή όχι, ο κουμπάρος σας Στέλιος Πέτσας λεφτά από τη γνωστή λίστα για το εντελώς ασήμαντο σάιτ σας;
  4. Στις 17/6/20 η Βουλή προχώρησε ναι ή όχι, σε άρση της ασυλίας σας για φορολογικές ‘παρατυπίες’;
  5. Στο Πόθεν Έσχες του 2018 (και σε όλα τα προηγούμενα έτη) «ξεχάσατε» ναι ή όχι, να δηλώσετε 5 εταιρείες σας, τις οποίες ως δια μαγείας εμφανίσατε τον επόμενο χρόνο;
  6. Στην Elite Executive Transportation που επίσης δεν δηλώσατε ενώ σάς ανήκει κατά το 70%, συμμετέχει ναι ή όχι με 30% η σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα;”

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: