10 Δεκεμβρίου, 2023

Το φρούτο που δεν πρέπει να τρώμε στον καύσωνα

0

Ένα φρέσκο φρούτο φαντάζει υπέροχο σε μια ζεστή ημέρα με καύσωνα το καλοκαίρι. Ισχύει, όμως, για όλα;

Δροσίζει και μόνο η ιδέα ενός φρούτου τις ημέρες που η θερμοκρασία χτυπάει «κόκκινο». Ωστόσο, υπάρχουν φρούτα που κατά τις ημέρες του καύσωνα πρέπει να αποφεύγουμε. Το μάνγκο είναι μια τέτοια περίπτωση και υπάρχουν λόγοι, που το καθιστούν «απαγορευτικό».

Έτσι, λοιπόν, αν ανήκετε σε αυτούς που σας αρέσουν τα μάνγκο, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα για το πόσο συχνά θα πρέπει να τα καταναλώνετε το καλοκαίρι – ειδικά τις ημέρες με καύσωνα. Το φρούτο αυτό μπορεί πραγματικά να «εξαφανίσει» το νερό από το σώμα σας. Κάτι που φυσικά δεν θέλετε το καλοκαίρι αφού το σώμα μας θα πρέπει να είναι ενυδατωμένο, σύμφωνα με το Healthstat.gr

Τα μάνγκο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο είναι ένα φυσικό διουρητικό. Η υπερβολική κατανάλωση μάνγκο κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα μπορεί να σας αφυδατώσει. Τα υγιεινά υποκατάστατα περιλαμβάνουν τις φράουλες και τα πεπόνια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό.

Παρ’ όλα αυτά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα θρεπτικά συστατικά του μάνγκο και τα πολλά οφέλη για την υγεία που συνεπάγεται η κατανάλωσή του, όπως η βελτίωση του ανοσοποιητικού και η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες πολυφαινόλες που βρίσκονται στα μάνγκο μπορεί να μειώσουν ακόμη και τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Προστατεύει την καρδιά

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, το μάνγκο (Mangifera indica) ονομάζεται «βασιλιάς των φρούτων». Το μάνγκο καλλιεργείται στην Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία για πάνω από 4.000 χρόνια.

Το μάνγκο επίσης περιέχει θρεπτικά συστατικά για μια υγιή καρδιά. Για παράδειγμα, προσφέρει μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγιούς ροής του αίματος. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν, προάγοντας χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Η άκρως αντιοξειδωτική μαγγιφερίνη του μάνγκο φαίνεται επίσης να είναι καλή για την υγεία της καρδιάς.

Επίσης, το μάνγκο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι πολυφαινόλες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από μια επιβλαβή διαδικασία που ονομάζεται οξειδωτικό στρες, η οποία συνδέεται με πολλούς τύπους καρκίνου.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *