8 Δεκεμβρίου, 2023

ΣΕΤΕΠΕ: Κάλεσμα σε μοτοπορεία για το εργατικό δυστύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

0

Η μοτοπορεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από εργαζόμενους στις διανομές

Σε μοτοπορεία καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο κέντρο.

Η μοτοπορεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από εργαζόμενους στις διανομές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΤΕΠΕ «τη Δευτέρα 26/06 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενος διανομέας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, σκοτώθηκε εν ώρα δουλειάς κάτω από τις ρόδες λεωφορείου αφού πρώτα η μηχανή της δουλειάς που οδηγούσε χτυπήθηκε από άλλο όχημα. Είναι απαράδεκτο που ακόμη ένας συνάδελφος μας προστίθεται στην λίστα όσον έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας!».

Το ΣΕΤΕΠΕ τονίζει ότι «αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο περνά μέσα από το σακάτεμα των εργαζομένων αλλά και της ίδιας τους της ζωής. Από την μία: εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια, εξουθένωση, πίεση για να «βγει» γρήγορα η δουλειά, άσχημες συνθήκες εργασίας και τα καθημερινά προβλήματα του καθενός. Από την άλλη: τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ανύπαρκτες δομές υγείας και το ξήλωμα των ελεγκτικών μηχανισμών. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν εργοδότη ή σωτήρα να νοιαστεί για την υγεία και την ασφάλεια μας! Για το μόνο που νοιάζονται αυτοί είναι το πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Μόνο εμείς, μέσα από τα σωματεία μας, μπορούμε να τα απαιτήσουμε, να επιβάλουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για δουλειά με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας και στον αδικοχαμένο συνάδελφο. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Το ΣΕΤΕΠΕ τονίζει ότι διεκδικεί:

• μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
• να γίνονται τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας
• Ένταξη στα ΒΑΕ στους εργαζόμενους με δίκυκλο
• καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε